Schakelaars

De juiste soorten schakelaars kiezen voor elektrische systemen

Elektrische schakelaars zijn mechanische apparaten die op grote schaal worden gebruikt in elektrische circuitsystemen om de stroomtoevoer te regelen, de locatie van circuitapparatuur te detecteren, te detecteren wanneer de circuits buiten hun operationele bereik zijn, controlelampje, circuit en andere elektronische componenten van elektrische machines te regelen, machine te regelen operaties en controle over andere processen. Het omschakelen van het elektrische circuit gebeurt door middel van een elektromotor, een bedieningsschakelaar, een stroomonderbreker, een zekering of een ander soortgelijk apparaat. Deze apparaten worden bediend met behulp van een geschikte voedingsbron.

Er zijn verschillende ontwerpen van schakelaars en elk heeft zijn eigen functies en specifieke kenmerken. Sommige van deze apparaten zijn onderverdeeld in categorieën, zoals PNP, PIR, NPN, MOS, Halfgeleider, enz. Deze zijn verder onderverdeeld in een serieel en parallel bedradingssysteem. Elke categorie heeft een specifieke specificatie en sommige van deze specificaties kunnen worden gevarieerd voor apparaten voor speciale doeleinden.

Om veiligheidsredenen zijn er bepaalde belangrijke punten waarmee u rekening moet houden bij het installeren van een elektrische schakelaar. Voordat u installatiewerkzaamheden uitvoert, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de stroomonderbreker of zekering correct is geïnstalleerd. Anders werkt het apparaat mogelijk niet correct.

Voordat u een elektrische schakelaar installeert, moet u op de hoogte zijn van de verschillende soorten schakelaars die op de markt verkrijgbaar zijn. Elk type is ontworpen volgens zijn specifieke doel. Het is belangrijk om de kenmerken en functies die nodig zijn in een bepaalde switch te overwegen voordat u er een aanschaft. Omdat er verschillende soorten schakelaars beschikbaar zijn, moet u ook rekening houden met het doel en de noodzaak van een bepaalde schakelaar.

Spanningsschakelaars schakelen over het algemeen de spanning van het ene niveau naar het andere. Ze worden meestal gebruikt om voedingen van het ene niveau naar het andere niveau te schakelen. Het voltage van deze apparaten wordt over het algemeen gekozen afhankelijk van het vermogen van uw stroomvoorziening. Heb je een lager vermogen, dan kun je laagspanningsschakelaars kopen, zodat je voor deze schakelaars niet extra hoeft te betalen.

Schakelaars met hoge en lage impedantie zijn twee van de meest populaire soorten schakelaars die op de markt verkrijgbaar zijn. Deze schakelaars schakelen de voeding tussen twee niveaus. De hoogohmige schakelaars bieden een hogere weerstand aan de voeding, en de laagohmige schakelaars bieden een lagere weerstand aan de stroomvoorziening. Daarom is het belangrijk om de laagohmige schakelaars te kiezen als je ze gebruikt in het geval van een stroomvoorziening waarbij het stroomverbruik veel meer is dan je nodig hebt.

Magnetische schakelaars worden ook wel magnetische bedieningsschakelaars genoemd. Deze schakelaars schakelen magnetisch veld wanneer de magnetische velden tegenover elkaar staan ​​en een magnetisch veld creëren. Wanneer de stromingen in de tegenovergestelde richting bewegen, stoten ze elkaar af. De stroom beweegt dus naar buiten wanneer het magnetische veld tegengesteld is aan het magnetische veld van de schakelaar.

Elektronische schakelaars of stroomonderbrekers worden ook wel elektronische stroomonderbrekers (ECB's) genoemd. Deze schakelaars zijn op bepaalde punten in het circuit aangebracht om een ​​uitgangsniveau te bieden, zodat de stroom kan worden onderbroken als er circuitfouten optreden in het elektronische circuit. ECB's leveren ook een invoer naar het bedieningspaneel zodat de circuitstatus kan worden gehandhaafd.

Elektronische stroomonderbrekers worden ook gebruikt om elk soort brandongeval op een stroomverdeelpunt te voorkomen. Dit type schakelaar werkt met behulp van een stroomonderbreker die voorkomt dat de elektrische stroom de hoofdzekering bereikt en het gas ontsteekt. Als er dus een hoge elektrische belasting op het systeem wordt geplaatst en er treedt een piek op, dan zal dit zowel de stroomonderbreker als de zekering beschadigen.

Stroomonderbrekers worden ook gebruikt om brandongevallen te voorkomen in sommige industriële toepassingen. Ze worden gebruikt voor het isoleren van de hoofdzekering en het schakelen van de stroomvoorziening, die verantwoordelijk is voor het leveren van elektriciteit aan de hele werkplek. In dat geval verspreidt een brand zich niet naar de andere delen van de werkplek.

Bij het selecteren van de schakelaars voor uw elektrische systeem is het belangrijk om rekening te houden met de stroomvereisten van uw voeding en de toepassing die u wilt dekken. De schakelaars moeten dienovereenkomstig worden geselecteerd om elke vorm van overbelasting of storing te voorkomen.

Er zijn verschillende fabrikanten en bedrijven die dit soort elektrische systemen leveren. U kunt ze dus gemakkelijk online vinden. U kunt deze schakelaars ook online kopen.

Ook interessant

Elektro componenten

Elektrische Componenten -Hoe Vind je de BesteAls u denkt aan het kopen van een aantal elektrische componenten, zul je merken dat je moet een beetje on ...

Lees verder

Raspberry PI

Leren Met De Raspberry Pi - Een Nieuw Educatief PlatformDe Raspberry Pi is een nieuw platform dat beschikbaar is voor educatieve doeleinden is. Dit bo ...

Lees verder

Alarm systemen

Alarm systemenAlarmsystemen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Het is niet moeilijk te begrijpen waarom. Een goed alarmsysteem kan de ...

Lees verder